Matig Utrecht ontsnapt aan nederlaag tegen Excelsior met goal in blessuretijd

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Excelsior

FC Utrecht is in de thuiswedstrijd tegen Excelsior aan een nederlaag ontsnapt. De ploeg van trainer Ron Jans kwam in derde minuut van de blessuretijd op 2-2 tegen de Rotterdammers en repareerde daarmee een 0-2 achterstand.

De club uit de Domstad leek na een thuiszege op Ajax (4-3) en een gelijkspel tegen FC Twente (1-1), met tussendoor ook een zege op RKC Waalwijk (3-2) in de beker, de weg weer omhoog te hebben gevonden, maar zondagavond was er aan Utrecht-zijde weinig ruimte voor optimisme.

Kansen Excelsior

Voor rust waren de grootste kansen voor Excelsior. Troy Parrot kopte na een mooie voorzet van Lazaros Lamrou tegen de paal en Cisse Sandra stuitte op Utrecht-doelman Visilis Bargas, na balverlies van Marouan Azarkan.

Bij Utrecht was de grootste kans voor Azarkan, die vlak voor rust zijn inzet met het hoofd voorlangs zag gaan.

In de tweede helft opende Couhaib Driouech na 53 minuten de score voor Excelsior. De aanvaller stoomde op aan de linkerkant en kon na matig verdedigen van Hidde ter Avest de bal in de korte hoek binnenschieten.

'Utrecht wakker worden!'

Lamprou verdubbelde vervolgens met het hoofd de score voor Excelsior. Er leek een enorme Utrechtse tegenvaller in de maak. "Utrecht wakker worden!", scandeerde het publiek op de tribune.

Dijkhuizen baalt van late gelijkmaker Utrecht, Jans koestert punt

Can Bozdogan gaf daar in de zeventigste minuut gehoor aan door van een meter of twintig raak te schieten. Utrecht leefde vervolgens op en ging onder aanvoering van de luidruchtige fans op de tribune op jacht naar de 2-2.

Die kwam er uiteindelijk ook diep in blessuretijd toen Modibo Sagnan uit een corner binnenkopte. Het betekende voor Utrecht een zwaarbevochten punt na een matige wedstrijd.