NOS Nieuws

Ontsnapte circusleeuw scharrelt urenlang door Italiaanse stad

Inwoners van de Italiaanse kustplaats Ladispoli zaten gisteravond urenlang in spanning, toen een leeuw door hun stad rondscharrelde.

Het dier was rond 15.00 uur ontsnapt uit een kooi van een circus. Medewerkers van het circus beweerden tegenover Italiaanse media dat de kooi was geopend door dierenactivisten.

De circusleeuw - een mannetje genaamd Kimba - werd voor het eerst gezien in het riet bij een kanaal, waarna de burgemeester van Ladispoli zo'n beetje direct een soort avondklok instelde en de inwoners waarschuwde, zo schrijft de krant La Repubblica.

Vervolgens werd de leeuw door tal van mensen in de stad vastgelegd op video's en foto's. Uit voorzorg bleven velen in hun huizen en de Italiaanse politie volgde het dier met een helikopter.

Beelden van de rondstruinende leeuw:

Het lukte de politie na zo'n vijf uur - rond 21.00 uur - om het dier te omsingelen, waarna hij door een dierenarts werd geraakt met een verdovingspijl. Die had niet direct het gewenste effect; versuft liep de leeuw nog krap een uur rond.

Na een tweede verdovingspijl kon de leeuw na zo'n zes uur rondstruinen worden gevangen en werd hij weer teruggebracht naar het circus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl