Medewerkers van de organisatie hebben de hal in Rijswijk ontruimd
NOS NieuwsAangepast

Twee mensen onwel op Turks festival in Rijswijk, hal ontruimd

Een Turks festival in Rijswijk is stilgelegd nadat twee mensen onwel zijn geworden. Bij het feest in evenementenhal De Broodfabriek waren honderden mensen aanwezig. Medewerkers van het festival hebben de hal ontruimd.

"Er ontstond paniek onder de aanwezigen wat leidde tot meerdere incidenten, wat begrijpelijk is in dergelijke situaties", schrijft de organisatie in een bericht op Facebook. "Op dat moment was het nog niet duidelijk wat de oorzaak was en werd gespeculeerd over verschillende mogelijkheden, zoals gaslekken, voedselvergiftiging of andere factoren."

Een van de slachtoffers is volgens de politie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk waardoor de mensen onwel zijn geworden. De brandweer heeft metingen verricht, maar daarbij is volgens een woordvoerder van de brandweer niets vreemds gemeten.

Op het driedaagse evenement 'Kazel Expo 2023' zou vanavond de Turkse artiest Sefo een concert geven. Ook staan er kraampjes met kleding, eten en handgemaakte artikelen. Het is niet bekend of het festival morgen doorgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl