Een still uit beelden van de brandweer
NOS Nieuws

Tientallen gewonden door explosie in Italiaans asielzoekerscentrum

Zeker dertig mensen zijn gewond geraakt bij een explosie in een opvangcentrum voor asielzoekers in Italië. Het gebouw in de gemeente San Lorenzo Nuovo, in het midden van het land, stortte vannacht in.

Veel van de mensen die daar in kleine appartementen verbleven, kwamen onder het puin terecht. Volgens de autoriteiten ontsnapten de meesten met lichte verwondingen. Een van hen moest wel per helikopter naar het ziekenhuis in Rome worden gebracht.

Het ingestorte gebouw staat op een industriegebied. Volgens het Italiaanse Rai News verblijven er vooral gezinnen. De gewonden zijn tussen de 1 en 62 jaar oud.

Op beelden is te zien dat de explosie veel schade veroorzaakte:

Grote ravage bij explosie Italiaans asielzoekerscentrum

Naast het asielzoekerscentrum, is er ook schade aan een aangrenzende werkplaats en een wijnmakerij.

Rai News meldt dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak. Vanmiddag is er een spoedvergadering over in de gemeente. Er wordt gespeculeerd over een gaslek in het gebouw.

De oorzaak van de explosie is op dit moment dus nog onduidelijk. Volgens een rapport van het Italiaanse persbureau Ansa is het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar lichamelijk letsel door nalatigheid. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat sprake is van een aanslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl