Gert van 't Hof en Leonne Stentler
NOS Voetbal

NOS vernieuwt Studio Sport Eredivisie op zondagavond

Met het bord op schoot eten kan altijd nog, maar de NOS steekt de uitzending NOS Studio Sport Eredivisie op zondagavond 19.00 uur in een nieuw jasje. Vanaf aankomende zondag voorziet Leonne Stentler de eredivisiesamenvattingen van voetbalanalyses en andere inzichten. Gert van 't Hof presenteert de uitzendingen.

NOS Studio Sport Eredivisie draait ook in de nieuwe opzet om de samenvattingen van de voetbalwedstrijden op zondagmiddag. Nieuw is dat de kijker meer inzicht krijgt in bepaalde spelsituaties of andere gebeurtenissen bij een wedstrijd.

Stentler licht een speler uit, kiest het doelpunt van het weekeinde, analyseert een spelsituatie of reageert op een interview, een VAR-moment of andere opvallende zaken. Korte intermezzo's om de uitzending voor de kijker nog interessanter te maken.

De uitgebreide analyse volgt later op de avond in NOS Studio Voetbal.

De 37-jarige Stentler is oud-voetballer van onder meer ADO Den Haag, Ajax en het Nederlands elftal. Sinds 2019 is zij voetbalanalyticus bij de NOS, onder meer bij de WK's en EK's. Ook is zij een van de vaste gezichten bij NOS Eredivisie op Vrijdag en schuift ze met regelmaat aan bij NOS Studio Voetbal en NOS Langs de Lijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl