Het CPB komt met de doorrekening van de verkiezingsprogramma's
NOS Nieuws

Wekdienst 8/11: CPB rekent verkiezingsprogramma's door • Wie krijgt NS-publieksprijs?

Goedemorgen. Het CPB heeft doorgerekend hoe de plannen van partijen die meedoen aan de verkiezingen economisch uitvallen. En de winnaar van de NS-publieksprijs wordt bekendgemaakt.

Eerst het weer: vanmorgen is het droog met vooral in het oosten ruimte voor de zon. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en volgt vanmiddag vanuit het westen regen. Het wordt bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind 11 graden. Vanavond en vannacht is het regenachtig.

Ga je de weg op? Hier vind je de verkeersinformatie en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het CPB komt met de doorrekening van de verkiezingsprogramma's. Maar steeds meer partijen doen daar niet aan mee, onder andere NSC, dat het goed doet in de peilingen.
  • De NS-publieksprijs wordt bekendgemaakt, de grootste Nederlandse publieksprijs voor boeken.
  • In de lijsttrekkersserie van het NOS Radio 1 Journaal is Thierry Baudet van Forum voor Democratie te gast. Hij schuift om 08.30 uur aan bij presentator Astrid Kersseboom om te praten over het verkiezingsprogramma van zijn partij. Na afloop om 09.15 uur beantwoordt hij vragen die zijn ingestuurd door volgers van NOS op Instagram. Dit is live te zien in de de NOS-app, op NOS.nl en op het NOS-kanaal op YouTube.

Wat heb je gemist?

Een Angolese presidentsdochter die 52 miljoen euro wegsluist via een Amsterdamse bv. Of de dochter van een Moldavische politicus van wie de studie in Maastricht betaald werd vanaf een bankrekening op de Britse Maagdeneilanden.

Politieke prominenten uit verschillende landen en hun familieleden zijn afgelopen jaren betrokken geweest bij verdachte transacties ter waarde van 14 miljard euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Anti Money Laundering Centre (AMLC) naar zogeheten Politiek Prominente Personen (PEP, in het Engels).

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Loesje is 40 geworden. Het tegendraadse postermeisje met de pakkende teksten is nog springlevend. Niet alleen op posters op onverwachte plekken, maar ook op sociale media. Haar biograaf denkt dat ze de 50 ook makkelijk haalt.

Loesje 40: een paar memorabele posters voorgelezen

Een fijne dag gewenst!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl