Ambulancepersoneel na de ongeregeldheden in Milaan
NOS Voetbal

Fan Paris Saint-Germain en agent in Milaan neergestoken in aanloop naar CL-duel

In Milaan zijn gisteravond laat een Franse voetbalfan en een Italiaanse politieagent neergestoken. Dat gebeurde bij een confrontatie tussen aanhangers van AC Milan en Paris Saint-Germain. Beide clubs treffen elkaar vanavond in de Champions League.

Volgens Italiaanse media viel een groep van ongeveer vijftig Milanfans een groep Franse supporters aan in een uitgaansgebied van de stad. De Italianen hadden fakkels bij zich en droegen maskers en helmen.

Een fan van Paris Saint-Germain werd hierbij twee keer in zijn benen gestoken en moest naar het ziekenhuis. Het is een 34-jarige Fransman, melden Italiaanse media.

Veroordeling AC Milan

Er waren ook ongeregeldheden tussen Franse supporters en de politie. Daarbij werd dus een agent neergestoken. Een verdacht is gearresteerd.

AC Milan heeft het geweld van gisteravond veroordeeld. "Voetbal is voor ons passie en geen haat. Sport moet verenigen, niet verdelen", schrijft de club op X.

Het is de tweede keer in korte tijd dat supporters van een bezoekende club in Milaan te maken krijgen met geweld. In september belandde een 58-jarige fan van Newcastle United in het ziekenhuis, ook na een steekincident. Hij was in de Italiaanse stad om het eerste Champions League-duel van zijn club in twintig jaar mee te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl