NOS VoetbalAangepast

Bosz zag Lens-fans team naar voren schreeuwen: 'Ik hoop dat ons publiek die rol kan overnemen'

Bosz: 'Lens speelt zonder thuispubliek, dat is wel een factor'

Mocht PSV nog wat willen in de Champions League, moet het woensdagavond winnen van RC Lens. Volgens trainer Peter Bosz kunnen de Eindhovenaren daarbij prima de steun gebruiken van de eigen supporters. Bosz hoopt dat de PSV-fans er net zo'n heksenketel van maken als de Franse fans twee weken geleden deden in Lens.

"Er is bij ons tussen uit en thuis niet veel verschil", typeerde Bosz een dag voor het cruciale duel het spel van zijn ploeg. "Ik vind ook dat wij geprobeerd hebben in Lens ons voetbal op de mat te brengen."

"Diegenen die erbij waren hebben de enorme intensiteit van dat publiek wel ervaren, met name na de gelijkmaker. Zoveel supporters zijn er nu niet. Neemt niet weg dat ze nog steeds dezelfde spelers hebben met dezelfde kwaliteiten. Ik hoop dat ons publiek die rol kan overnemen."

De spelers van Lens vieren de 1-1 tegen PSV samen met de fanatieke supporters

Even daarvoor had Bosz zich ook al uitgelaten over de supporters. "Er komen nu behoorlijk wat fans van Lens mee, maar niet een heel stadion. Dat zit er wel voor ons nu. Dat zal een groot verschil kunnen zijn. Dat de supporters volledig achter ons staan, hopelijk helpt dat om te winnen."

Intens

Op dit moment leiden Arsenal en Lens in groep B van de Champions League. Met maar twee punten uit drie duels is winst noodzakelijk voor de overwinteringskansen van de Eindhovenaren.

Om dat te bewerkstelligen moet PSV de lijn die het heeft ingezet in de eredivisie door zien te trekken naar de Champions League. Maar kan dat wel? Op vaderlandse bodem heeft PSV namelijk nog maar weinig tegenstand gekend en de intensiteit is in de Champions League een stuk hoger. Volgens Bosz moet dat geen problemen opleveren.

"Het gaat er ook om wat een wedstrijd vraagt. We hebben laten zien dat we dat aankunnen. De thuiswedstrijd tegen Sevilla (2-2, red.), dat was ook een intense wedstrijd. We hebben laten zien dat we dat aankunnen. Ik geloof niet dat dat voor de jongens moeilijk schakelen zal zijn."

Peter Bosz en keeper Walter Benitez tijdens de persconferentie voor het duel met RC Lens

Wat kunnen de fans die zich achter PSV moeten gaan scharen verwachten woensdag? In ieder geval een ploeg die geleerd zal hebben van de eerste wedstrijd tegen de Fransen. Bosz, die in Frankrijk Olympique Lyonnais onder zijn hoede had en de ploeg van Lens daardoor al goed kende, weet dat de PSV'ers nu ook goed in de gaten hebben waar ze op moeten letten.

"Mijn ervaring probeer ik over te brengen op de spelers, maar ze hebben nu zelf ervaren hoe het is om tegen die specifieke spelers en met name die manier van spelen te spelen. Ik ga ervanuit dat ze dat meenemen. De sterke punten van de ploeg, maar ook de punten waar wij beter voor de dag moeten komen."

Bosz wilde niet vertellen hoe hij de Fransen wil gaan bestrijden, maar hij heeft goede hoop. "Het heeft geen zin dat nu allemaal te gaan vertellen, maar we zien duidelijk mogelijkheden om vaker tot scoren te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl