NOS Sport

Volleybalster Plak om persoonlijke redenen al na vier maanden weg bij Roma

International Celeste Plak is per direct vertrokken bij haar club Roma. De 28-jarige volleybalster tekende afgelopen zomer bij de Italiaanse club, maar vertrekt vier maanden later in onderling overleg.

De omstandigheden in Rome waren voor Plak "niet voldoende om optimaal te kunnen voorbereiden voor kwalificatie richting de Spelen 2024". Verder wil Plak nog niet inhoudelijk ingaan op haar beslissing. De club houdt de reden van haar plotselinge vertrek op "persoonlijke redenen".

"Kort maar intens", beschrijft Plak haar periode bij Roma in een afscheidsbericht op Instagram aan de club waar ze vijf competitiewedstrijden speelde. Het is nog niet bekend waar ze haar carrière voortzet.

Plak afgelopen weekend in actie voor Roma

De diagonaalspeelster keerde dit seizoen terug in de Italiaanse competitie, waar ze tussen 2014 en 2019 uitkwam voor Bergamo en Novara. Daarna speelde Plak in Turkije, om vervolgens na een sabbatical haar geluk te zoeken in Japan.

Afgelopen zomer gaf zij nog aan uit te kijken naar haar terugkeer in de Italiaanse competitie. "Het is een team dat erom bekendstaat met ziel en passie te spelen en dat vind ik wel leuk. En het is een unieke kans om in Rome te gaan wonen", zei ze.

Dit jaar bloeide Plak ook bij Oranje weer helemaal op. Onder de nieuwe bondscoach Felix Koslowski pakte het Nederlands team met Plak brons op het EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl