Martina Navratilova
NOS Sport

Na problemen bij WTA Finals wil Navratilova ontslag van hoogste baas

Nog één wedstrijd is er te spelen bij de WTA Finals, op de flink bekritiseerde baan in het Mexicaanse Cancun. En nog voordat de finale tussen Iga Swiatek en Jessica Pegula begonnen is, mengt ook tennislegende Martina Navratilova zich in de discussie over de omstandigheden.

Ze vindt dat de baas van de Women's Tennis Association (WTA), Steve Simon, niet kan aanblijven na het debacle bij het eindejaarstoernooi, waar de beste acht speelsters van het seizoen strijden om de titel. "Misschien is het tijd voor nieuw leiderschap bij de WTA", zei de 18-voudig grandslamwinnares bij de zender Amazon Prime.

Korte voorbereidingstijd

Cancun kreeg de organisatie van de WTA Finals pas twee maanden van tevoren toegewezen. Die tijd bleek onvoldoende om voor een goede tennisbaan te zorgen. De regen zorgde voor extra problemen. Partijen moesten worden uitgesteld en de finale werd verplaatst naar maandag.

Iga Swiatek schuilt voor de regen

De speelsters klagen vooral over de tijdelijke hardcourtbaan, die boven op een golfbaan is gebouwd. De ballen zouden vreemd stuiteren en de baan was niet vroeg genoeg klaar om voldoende trainingsuren te kunnen maken voorafgaand aan het toernooi.

Aryna Sabalenka kwam al na de openingsdag met felle kritiek op de WTA. Ze voelde zich niet gerespecteerd. Later lieten ook andere speelsters van zich horen en nu dus ook Navratilova.

Navratilova pleit voor vrouw

"De tennissters hebben zich aangepast, want ze moesten wel. Maar waarom een toernooi organiseren tijdens het regenseizoen in Mexico? Er is een hele reeks slechte beslissingen genomen. Steve is acht jaar de baas geweest en dit is dan het resultaat", aldus Navratilova.

En als het aan de inmiddels 67-jarige Amerikaanse ligt, wordt de positie van Simon bij de WTA dan ingevuld door een vrouw. "Dit is een organisatie voor vrouwen, maar in al die jaren hebben we slechts twee vrouwen aan het hoofd gehad. Er zijn genoeg vrouwen die de capaciteiten hebben. Ik denk dat het voor Steve lastig gaat worden om aan te blijven na alle negatieve signalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl