NOS NieuwsAangepast

Automobilist ramt terras van kroeg in Australië, vijf doden

In Australië zijn vijf mensen om het leven gekomen doordat een automobilist inreed op een terras van een café. Onder de slachtoffers zijn twee kinderen. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht, maar volgens de politie was er vermoedelijk geen opzet in het spel.

Bekijk de beelden van de crash:

Vijf doden nadat auto terras ramt in Australië

Volgens lokale media raakten vijf anderen gewond, onder wie een 11 maanden jong kind. Over hun toestand is weinig bekend.

Het ongeval gebeurde in het plaatsje Daylesford, op ongeveer 100 kilometer afstand van Melbourne. Volgens een lokale politiewoordvoerder zaten er veel mensen buiten toen de SUV op het terras inreed. Vier slachtoffers overleden ter plaatse, het vijfde slachtoffer - een kind van vier jaar oud - bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Volgens lokale media behoorden de slachtoffers tot twee verschillende gezinnen.

De politie heeft over de toedracht nog weinig bekendgemaakt; onduidelijk is bijvoorbeeld of de bestuurder van de SUV te hard reed.

De 66-jarige chauffeur van het voertuig liep zelf ook verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Zodra hij uit het ziekenhuis is ontslagen zal hij door de politie worden verhoord. Volgens de politie testte hij direct na het ongeluk negatief op alcohol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl