Sudanezen op de vlucht voor het geweld in Khartoem
NOS NieuwsAangepast

'Zeker 35 doden bij gevechten afgelopen weekend in Sudan'

In en rondom de Sudanese hoofdstad Khartoem zijn het voorbije weekend zeker 35 burgers om het leven gekomen. Dat zegt een lokale hulporganisatie tegen persbureau AFP.

Zaterdag kwamen tien mensen om toen een aantal huizen in Khartoem werd geraakt door explosieven. Bij beschietingen net buiten de hoofdstad zouden gisteren bovendien nog eens 25 mensen zijn gedood. Ook vielen er volgens de hulporganisatie meerdere gewonden, maar hoeveel is onduidelijk.

Het Sudanese leger is sinds april in een bloedige strijd verwikkeld met de paramilitaire troepen van de Rapid Support Forces (RSF). Met name in Khartoem en omliggende steden en in de regio Darfur in het westen van het land werd en wordt nog altijd hevig gevochten. De president van Sudan en de leider van RSF zijn verwikkeld in een harde strijd om de macht.

De hoofdstad is inmiddels zo goed als in handen van de RSF, sinds eind oktober geldt dat volgens de paramilitaire groepering ook voor de tweede stad van het land, Nyala.

Bij de gevechten in Sudan zijn naar schatting al duizenden burgers omgekomen. In augustus meldde de noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties in Sudan dat zeker vier miljoen mensen in het land ontheemd zijn geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl