Joselu baalt na een gemiste kans
NOS Voetbal

Real morst punten tegen stadgenoot Vallecano; Girona weer alleen aan kop in La Liga

Real Madrid heeft punten laten liggen in het competitieduel met stadgenoot Rayo Vallecano. Het treffen in Santiago Bernabéu eindigde in 0-0. Door het gelijkspel gaat Girona weer alleen aan kop in La Liga.

Real, de nummer twee in de Spaanse competitie, had een zege nodig om qua punten weer gelijk te komen met koploper Girona. Rayo Vallecano staat negende in La Liga en is ongeslagen sinds de 1-0 nederlaag tegen Real Betis op 2 september.

Jude Bellingham, die afgelopen maandag bij het gala voor de Gouden Bal nog de award voor het grootste talent won, kwam na tien minuten ongelukkig terecht en had veel pijn aan zijn schouder, maar hij kon zijn wedstrijd vervolgen.

In de eerste helft kreeg Joselu enkele kansen op de 1-0, maar zijn ballen vlogen over het doel of werden gepareerd door doelman Stole Dimitrievski.

Ook een poging van Bellingham, die hij opzette met een prachtige kapbeweging, zeilde over. Vallecano had weinig te vertellen in de eerste helft, maar hield stand en ging met een 0-0 stand de kleedkamers in.

Goal afgekeurd

In de 66ste minuut leek Vinícius Júnior de bevrijdende 1-0 te maken, maar omdat Joselu buitenspel stond, ging het feest niet door voor Real Madrid. Even later kreeg Rodrygo ook de mogelijkheid om de bal binnen te schuiven na voorbereidend werk van Daniel Carvajal, maar ook deze poging slaagde niet.

In de slotfase zette Real nog aan, maar Vallecano hield stand en vertraagde het spel waar dat kon. In de slotfase waren er nog wat opstootjes, waarbij met name Antonio Rüdiger zich erg agressief opstelde. Real kon zijn derde puntenverlies van het seizoen niet meer voorkomen.

Voor het eerst sinds 2000 morste Real thuis punten tegen de stadgenoot. Ook 23 jaar geleden werd er in Bernabéu niet gescoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl