Gewapende man gijzelt zijn vierjarige dochter op vliegveld Hamburg, er zou een conflict over de omgangsregeling aan de gijzeling ten grondslag liggen
NOS NieuwsAangepast

Man gijzelt dochtertje op luchthaven Hamburg, vliegverkeer stilgelegd

De luchthaven van Hamburg is sinds gisteravond dicht vanwege een gijzelingsactie. Een gewapende man brak rond 20.00 uur met zijn auto door een afgesloten hek en parkeerde zijn auto daarna op het platform van de luchthaven waar de vliegtuigen staan.

De man zit met een kind in de auto, volgens de politie is dat zijn dochter van 4 jaar oud. Het zou gaan om een man van 35 van Turkse afkomst die een vlucht naar Turkije eist voor hem en zijn dochter. Hij heeft zijn auto geparkeerd bij een vliegtuig van Turkish Airlines.

De aanleiding voor de gijzeling is volgens de politie een ruzie over de voogdij. Volgens persbureau DPA had de moeder van het kind de politie eerder geïnformeerd over een mogelijke ontvoering van het kind.

Op het luchthaventerrein is veel politie aanwezig:

Politie en hulpdiensten massaal aanwezig bij luchthaven hamburg

De man heeft volgens een politiewoordvoerder twee brandende flessen uit de auto gegooid. "Een soort molotovcocktail." Er is geen schade aangericht en niemand raakte gewond. Ook heeft de man toen hij doordrong op het vliegveld twee keer in de lucht geschoten.

Turkse tolk

De politie staat in contact met hem, er is een Turkse tolk en er zijn ook politiepsychologen ingeschakeld. "We vertrouwen erop dat er een oplossing komt", zei een politiewoordvoerder vanochtend tegen een Hamburgse krant. ""Hij wil met ons praten en dat beoordelen we in eerste instantie als heel positief." De politie zegt verder dat de moeder van het meisje inmiddels op het luchthaventerrein is.

Toestellen die op het punt stonden te vertrekken werden stopgezet waarna alle passagiers werden geëvacueerd. Die zijn in de loop van de avond naar een hotel gebracht. Een aantal van hen zegt tegen Duitse media dat ze erg geschrokken zijn van de situatie maar dat er in de toestellen geen paniek ontstond.

Het luchthavengebouw zelf was eerder op de avond al ontruimd. Alle vluchten van en naar de luchthaven van de Noord-Duitse stad zijn tot nader order geschrapt.

Bij het vliegveld zijn veel hulpdiensten aanwezig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl