NOS Sport

Halvefinalistes WTA Finals bekend: Sabalenka-Swiatek en Pegula-Gauff

Aryna Sabalenka, Iga Swiatek en Coco Gauff zijn doorgedrongen tot de halve finales van de WTA Finals in Cancun. Jessica Pegula had zich eerder al gekwalificeerd.

Sabalenka bracht het duel met Jelena Rybakina tot een goed eind. De partij was woensdag op 6-2, 3-5 gestaakt wegens de regen. Rybakina won een dag later de tweede set en repareerde in set drie een break achterstand. Maar ze kon een tweede break, ondanks vijf breekkansen in de laatste game, niet meer ongedaan maken.

Swiatek had een makkelijke partij tegen Ons Jabeur. Zij won overtuigend met met 6-1, 6-1. De Poolse speelt de halve finale tegen Sabalenka, een partij die veel gevolgen kan hebben voor de wereldranglijst.

De Poolse Swiatek won overtuigend en kan Sabalenka van haar troon af gaan stoten

Als Sabalenka zaterdag de halve finale wint, stelt ze haar eerste plek op de wereldranglijst veilig. Als ze verliest en nummer twee Swiatek doorgaat en de titel wint, zal Swiatek de toppositie heroveren die ze 75 weken lang had, maar verloor na de US Open.

Gauff, de nummer drie van de wereld, moest diep gaan om de Tsjechische Marketa Vondrousova opzij te zetten. Vondrousova, de nummer vijf van de wereldranglijst, mocht tegen Gauff op 6-5 in de tweede set voor de winst serveren. Toch was het de Amerikaanse (die zeventien dubbele fouten sloeg) die wist te winnen van de Wimbledon-kampioene: 5-7, 7-6 (4), 6-3.

De halve finales worden zaterdagnacht Nederlandse tijd gespeeld. Pegula neemt het op tegen Gauff en Sabalenka tegen Swiatek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl