Archieffoto van Pakistaanse militairen
NOS NieuwsAangepast

Moslimextremisten vallen Pakistaanse luchtmachtbasis aan

In Pakistan hebben moslimextremisten vanmorgen een trainingsbasis van de luchtmacht aangevallen. Drie vliegtuigen en een brandstofopslag zijn daarbij beschadigd geraakt. Er werd niets gezegd over slachtoffers onder de militairen.

De aangevallen basis ligt in Mianwali, in het midden van het land. Volgens het Pakistaanse leger zijn negen daders doodgeschoten in een vuurgevecht met militairen. Volgens het leger zijn alle aanvallers uitgeschakeld.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de militante Tehreek-E-Jihad, die vaker aanslagen pleegt op de Pakistaanse strijdkrachten.

14 doden

De aanval komt een dag na een aanval op Pakistaanse militairen in het zuidelijker gelegen Gwadar-district. Daarbij kwamen veertien mensen om het leven toen een militair transport in een hinderlaag reed.

Hoewel het leger niet zei welke groep achter deze aanslag zat, vond die plaats in de provincie Baluchistan, waar de lokale bevolking al tientallen jaren strijdt voor afscheiding van Pakistan. Ook hier zijn echter moslimterroristen actief.

Een woordvoerder van het Pakistaanse leger zei alleen dat er in de regio een klopjacht wordt gehouden om de verantwoordelijken voor de aanslag te vinden en straffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl