NOS Wielrennen

Ook B-staal Jumbo-Visma-renner Hessmann bevat verboden stof

In het dopingonderzoek naar Jumbo-Visma-wielrenner Michel Hessmann is ook in de B-staal een verboden stof aangetroffen. Dat bevestigt de Duitse dopingautoriteit NADA na een artikel van de krant Badische Zeitung.

Volgens het NADA bevestigt de B-staal de eerste uitkomsten van de dopingtest en daarmee is volgens de instantie voldoende bewijs geleverd voor een overtreding van de antidopingregels. Verdere details wil de dopingautoriteit niet geven.

Michel Hessmann

Na de eerste positieve testuitslag van de 22-jarige Duitser in juni bracht Jumbo-Visma naar buiten dat een diureticum was aangetroffen, beter bekend als plaspil. Die heeft een vochtafdrijvende werking en een maskerend effect bij eventueel gebruik van zwaardere stoffen op de dopinglijst. Het gebruik door gezonde personen kan onder andere leiden tot hartritmestoornissen, verzuring en oververhitting.

Jumbo-Visma legde Hessmann in juni een voorlopig schorsing op. De ploeg is tot nu toe niet ingegaan op verzoeken van de NOS om een reactie op de positieve B-staal.

Vooronderzoek justitie

In augustus bracht de NOS naar buiten dat het Duitse Openbaar Ministerie een vooronderzoek was gestart naar aanleiding van de positieve dopingtest van Hessmann. Ook werd zijn woning doorzocht en werden enkele "gegevensdragers" in beslag genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl