Karen Stevenson, Guusje Steenhuis, directeur topsport Gijs Ronnes, Marit Kamps, Lieke Derks en dokter Moniek van Heumen (vlnr)
NOS SportAangepast

Storm Ciarán raakt ook sport: judoka's maken monsterrit voor EK

Op Schiphol zijn als gevolg van storm Ciarán honderden vluchten geannuleerd en dat heeft ook gevolgen voor de Nederlandse judoka's die komend weekend in actie komen bij de Europese kampioenschappen in Montpellier.

Guusje Steenhuis, Lieke Derks, Marit Kamps en Karen Stevenson hebben het zekere voor het onzekere genomen en zijn donderdagochtend in een busje gestapt op weg naar de Zuid-Franse kustplaats. Het viertal, dat samen reist met directeur topsport Gijs Ronnes en bondsarts Moniek van Heumen, komt zondag voor het eerst in actie, dus ze hebben nog even de tijd om de reis te maken.

Guusje Steenhuis vermaakt zich prima met een sudoku

Dat is maar goed ook, want de afstand van Papendal naar de Sud de France Arena, waar het judotoernooi wordt afgewerkt, is zo'n slordige 1.171 kilometer. Steenhuis, Derks, Kamps en Stevenson hebben daardoor een reis van minstens twaalf uur voor de boeg.

Frank de Wit, die zaterdag in actie komt, is wel met het vliegtuig, maar moet een keer extra overstappen. De rest van de Nederlandse judoka's vliegt vrijdag of is al in Montpellier.

Judoka's houden de spieren soepel op weg naar EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl