NOS Sport

Honkballers Texas Rangers winnen World Series, maar geen feestje in zwembad

Texas Rangers heeft voor de eerste keer in de 63-jarige clubhistorie de World Series gewonnen. De club uit Arlington veroverde de Amerikaanse honkbaltitel door vannacht met 5-0 van Arizona Diamondbacks te winnen en daardoor de finale met 4-1 te beslissen.

Texas Rangers slaat laat toe in vijfde wedstrijd en wint voor eerste keer World Series

Na het slagfestijn in de vierde wedstrijd, die met 11-7 naar Texas was gegaan, duurde het nu tot de zevende inning voordat er voor het eerst werd gescoord. Dat gebeurde door Corey Seager, die door teamgenoot Mitch Garver werd binnengeslagen.

In negende inning volgden nog vier Texaanse runs, na een serie honkslagen, met een homerun van Marcus Semien als slagroom op de taart. De slagmensen van Arizona kregen geen vat op de werpers van Texas. Met een strike-out voor Ketel Marte maakte Josh Sborz een einde aan de wedstrijd en kon het feestvieren beginnen.

Geen duik

Daarbij hadden de dolblije spelers van de Rangers hun zinnen gezet op een feestje in het zwembad, waar het stadion van Arizona in het buitenveld over beschikt. Een handvol veiligheidsmensen voorkwam dat de kersverse kampioenen een duik in het bad namen, waar normaal gesproken fans al badend de wedstrijd kunnen volgen.

De spelers van Texas Rangers worden dol van vreugde.

Met het winnen van de World Series is er een loden last van de schouders van de Rangers gevallen, aangezien Texas een van de zes clubs was die nog nooit kampioen zijn geworden. Alleen Colorado, Tampa Bay, Seattle, Milwaukee en San Diego wachten nu nog steeds op hun eerste titel in de Major Lague Baseball.

De Rangers waren er twaalf jaar geleden al heel dichtbij, de eerste keer dat ze de finale speelden. Toen waren ze in de zesde wedstrijd van de World Series tegen St. Louis Cardinals twee keer één pitch verwijderd van de titel, maar gingen de Cardinals er alsnog met het kampioenschap vandoor.

Corey Seager krijgt de MVP-award

Corey Seager werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de finale van 2023. De 29-jarige speler, die drie jaar geleden al de World Series won met Los Angeles Dodgers en voor 307 miljoen euro een tienjarig contract bij de Rangers tekende, sloeg drie homeruns in de vijf duels tegen Arizona.

In 2020 werd Seager ook tot MVP van de World Series uitgeroepen. Alleen honkbalgrootheden Sandy Koufax, Bob Gibson en Reggie Jackson gingen hem in dat opzicht voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl