NOS Wielrennen

Met elfde zege op rij laat Van Empel zien klaar te zijn voor EK veldrijden

Met grote overmacht heeft Fem van Empel de Koppenbergcross in het Belgische Oudenaarde gewonnen. Het was haar zesde zege van het seizoen en haar elfde op rij. Lars van der Haar werd bij de mannen tweede, achter de Belg Thibau Nys.

De 21-jarige Van Empel liet met haar winst zien helemaal klaar te zijn voor het EK van komend weekend in het Franse Pontchâteau.

Niet helemaal fit

Voor de start liet Van Empel aan Sporza weten niet helemaal fit te zijn, maar daar was weinig van te merken. Drievoudig wereldkampioene Sanne Cant was de enige die haar tempo in de beginfase probeerde te volgen, maar de Belgische moest dat al snel bekopen.

Denise Betsema eindigde uiteindelijk als tweede, op liefst 1.55 van de winnares. De Britse Anna Kay won de spannende strijd om de derde plaats in de wedstrijd die deel uitmaakt van de X2O-Badkamers Trofee.

"Het parcours was loodzwaar", zei regerend wereldkampioen Van Empel. "Je komt niet echt vooruit. Je achterwiel draait steeds door. Het is toch wel verraderlijk."

Ze verwacht niet dat de zware wedstrijd van invloed zal hebben op de EK. "Het is nu belangrijk om zo goed mogelijk te herstellen. Ik ga wat rust nemen. Zaterdag is een nieuwe dag. Het EK is een aparte wedstrijd, maar ik heb er echt zin in."

Van der Haar tweede

Lars van der Haar is tweede geworden in de Koppenbergcross. De veldrijder uit Amersfoort, die afgelopen weekend nog de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Maasmechelen won, moest de Belg Thibau Nys voor zich dulden.

Hoewel Van der Haar de ene Belg niet meer kon achterhalen, wist hij in de slotfase van de rit wel weg te rijden bij een andere Belg, Eli Iserbyt. Die eindigde daardoor op plek drie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl