Foto ter illustratie
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Lesauto haalt op snelweg politiewagen in met 154 km per uur

De politie heeft een rijinstructeur bekeurd, die zijn leerling had opgedragen om met 154 kilometer per uur over de snelweg A2 te rijden. De instructeur kreeg een boete van in totaal 574 euro.

De lesauto met de 17-jarige leerling achter het stuur reed gisteren met hoge snelheid over de linkerrijstrook van de A2 tussen Boxtel en Den Bosch, waar 130 kilometer per uur de maximumsnelheid is. Daarbij haalde de auto ook een politiewagen in.

"De auto slingerde en bleef lange tijd onnodig links rijden", aldus een politiewoordvoerder bij Omroep Brabant.

Toen de politie de wagen had gedwongen te stoppen, zei de rijinstructeur dat hij zijn leerling wilde leren dat hard rijden niet per se betekent dat je sneller thuis bent.

De politie hechtte weinig geloof aan die verklaring. De instructeur kreeg twee boetes: een van 334 euro voor de hoge snelheid en een van 240 euro vanwege onnodig links rijden.

Toezicht

Alexander Pechtold van het CBR is verbaasd over het gedrag van de instructeur en benadrukt dat een rijschoolhouder bestuurders juist moet leren verantwoordelijk te rijden: "Als je tijdens je rijlessen al leert om te hard te rijden dan is er iets mis", reageert hij.

Het toezicht op rijscholen moet volgens Pechtold dan ook beter: "Er zijn ontzettend veel goede rijscholen, maar er zitten ook cowboys tussen die niet bezig zijn met goed lesgeven, maar gewoon snel een boterham verdienen."

Advertentie via Ster.nl