NOS Nieuws

Vlaketunnel rest van de week dicht, grote hinder verwacht voor verkeer Zeeland

De Vlaketunnel in Zeeland is tot maandagochtend dicht voor alle verkeer. Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de tunnel in de A58 tussen Bergen op Zoom en Goes.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige verkeershinder en extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. Mensen die bijvoorbeeld kunnen thuiswerken of hun reis kunnen uitstellen, wordt geadviseerd dat te doen.

Verkeer tussen Rotterdam en de regio Middelburg/Vlissingen wordt omgeleid via de N57 over de Brouwersdam en de Oosterscheldekering. Reizigers van en naar Brabant kunnen rijden via Zierikzee en Burgh-Haamstede. Voor sommige mensen kan het ook sneller zijn om via de Westerscheldetunnel en België op hun bestemming te komen.

"We hebben bewust voor deze periode gekozen om de werkzaamheden uit te voeren", zegt woordvoerder Eric Eussen van Rijkswaterstaat bij Omroep Zeeland. "Er is nu veel minder vakantieverkeer dan in de zomermaanden."

De Vlaketunnel is gebouwd in de jaren 70 en loopt onder het Kanaal door Zuid-Beveland. Volgens Rijkswaterstaat rijden gemiddeld 55.000 voertuigen per dag door de tunnel.

Tot maandagochtend wordt een deel van de technische installatie van de tunnel vervangen. Het gaat om onder meer de camerasystemen, omroepinstallaties en besturingssystemen.

Als alles volgens plan verloopt gaat de tunnel maandag om 05.00 uur weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl