De cast van Friends bij de Emmyawards in 2002, van links naar rechts David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston en Matt LeBlanc
NOS NieuwsAangepast

Hoofdrolspelers Friends rouwen om 'onbegrijpelijke' dood van Matthew Perry

In een gezamenlijk statement aan tijdschrift People hebben de vijf achtergebleven hoofdrolspelers van Friends voor het eerst gereageerd op de plotselinge dood van Matthew Perry. Ze zeggen dat ze rouwen om de "onbegrijpelijke" dood van hun medespeler. Perry (54) werd zaterdagochtend door een assistent dood aangetroffen in zijn jacuzzi in zijn woning in Los Angeles.

"We zijn allemaal kapot van het verlies van Matthew", meldt het statement van Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc en David Schwimmer. "We waren meer dan castmates. We zijn een familie." De hoofdrolspelers speelden tussen 1994 en 2004 samen met Perry in de nog altijd zeer populaire comedyserie.

"Er is zo veel te zeggen, dat zullen we doen wanneer wij daartoe in staat zijn", gaat het statement verder. De gedachten van de hoofrolspelers gaan uit naar de mensen in de omgeving van 'Matty', "naar zijn familie, zijn vrienden en iedereen in de wereld die van hem hield."

In New York is een gedenkplek voor fans voor een flatgebouw dat veelvuldig te zien was in Friends:

Fans treuren om Friends-acteur Matthew Perry

Matthew Perry speelde de rol van Chandler in de populaire serie, die tien seizoenen duurde. Veel mensen waren te spreken over de wijze waarop Perry met sarcasme en droge humor zijn rol vervulde. Zijn inzet werd beloond met een Emmynominatie in 2002.

Het gaat nog enige tijd duren voordat duidelijk wordt wat de precieze doodsoorzaak is geweest van de acteur. Na de autopsie werd gemeld dat er nog toxicologisch onderzoek wordt gedaan. Dat kan weken duren. Bekend is dat Perry in het verleden kampte met ernstige gezondheidsproblemen door een drugsverslaving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl