Drukte in de stationshal van Rotterdam Centraal
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer rond Rotterdam weer normaal na urenlange storing

De treinen rond Rotterdam rijden weer volgens de dienstregeling. Het treinverkeer was vandaag voor een groot deel ontregeld doordat een bovenleiding vanochtend op een trein was gevallen. Rond 19.00 uur was de schade weer hersteld en halverwege de avond reden de treinen weer normaal.

Volgens spoorbeheerder ProRail was de schade aan de bovenleiding aanzienlijk. Ondanks dat verliepen de werkzaamheden voorspoedig, zegt een woordvoerder.

Vanwege de kapotte bovenleiding en de herstelwerkzaamheden reden er urenlang veel minder treinen tussen Rotterdam en Dordrecht. Op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda reed er zelfs helemaal niets.

Reizigers op Rotterdam Centraal konden geen kant op:

Reizigers hebben vertraging door uitvallen Thalys

Tussen Den Haag en Rotterdam wordt nog altijd een aangepaste dienstregeling gereden, maar dat heeft te maken met werkzaamheden die al gepland stonden. Op de andere trajecten rond Rotterdam werd het treinverkeer aan het begin van de middag grotendeels hervat.

Eurostar

De gebroken bovenleiding kwam vanochtend terecht op een trein van Eurostar (voorheen Thalys) bij station Rotterdam Stadion. De trein was onderweg van Parijs naar Rotterdam. Niemand raakte gewond.

De 260 reizigers zijn met een andere trein naar Rotterdam Centraal vervoerd. Hoe de bovenleiding kon breken, weet ProRail nog niet.

Voor treinreizigers in de regio Rotterdam begon de dag al met een seinstoring tussen Rotterdam Centraal en Schiedam Centrum. Die was rond 08.30 uur verholpen, meldt Rijnmond.

De Eurostar-trein bij Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl