NOS Nieuws

Wekdienst 29/10: PSV tegen Ajax • Manifestaties voor Israël en Gaza

Goedemorgen! In Eindhoven wordt de eredivisiewedstrijd PSV-Ajax gespeeld, en in een aantal steden zijn er manifestaties naar aanleiding van de oorlog tussen Israël en Gaza.

Eerst het weer: vrij veel buien en vooral in de kustgebieden kan daarbij soms onweer voorkomen. Tussendoor zijn er ook zonnige perioden. Het is zacht met maximaal 14 tot 16 graden. Ook de komende dagen geregeld buien, woensdag regent het waarschijnlijk langere tijd. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar.

Het weer van zondag 29 oktober

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Amsterdam, Den Haag en Eindhoven zijn vandaag demonstraties naar aanleiding van de oorlog in Israël en Gaza. In Eindhoven is vanavond een stille tocht om steun te betuigen aan de Palestijnen, in Den Haag staat een protest gepland op het Malieveld. In Amsterdam wordt een vredeswandeling georganiseerd, deelnemers lopen van de Dam naar het Museumplein.
  • In Eindhoven wordt de eredivisiewedstrijd gespeeld tussen koploper PSV en Ajax, dat bijna onderaan staat. Vooral de Amsterdammers hebben de punten hard nodig. Het duel begint om 14.30 uur.
  • In Mexico-Stad wordt vanavond de Grand Prix van Mexico verreden. Ferrari-coureur Charles Leclerc begint verrassend vanaf poleposition, voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Verstappen vertrekt vanaf de derde plaats.

Wat heb je gemist?

Het lijkt erop dat er in de Gazastrook geleidelijk weer internet- en telefoonverkeer mogelijk is. Inwoners van Gaza merkten de afgelopen uren dat ze weer bereik hadden.

Sinds de hevige Israëlische aanvallen van vrijdagavond lagen internet en telefoon grotendeels plat. Het Palestijnse telecombedrijf Paltel zegt dat er hard wordt gewerkt aan het herstellen van de schade.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Nog 3,5 week en dan zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In aanloop daarnaartoe trekt de NOS met een mobiel stemhokje door Nederland, in de serie De Peilers. De nieuwste aflevering komt vanaf het strand van Texel en gaat over het klimaat.

Verkiezingsserie De Peilers aflevering 2: klimaat vanaf Texel

De vorige aflevering van De Peilers ging over bestaanszekerheid en kun je hier terugkijken.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl