Een van de pakketpunten in Etten-Leur
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Etten-Leur gaat pakketpunten aan huis verbieden

De Brabantse gemeente Etten-Leur gaat pakketpunten aan huis vanaf volgend jaar verbieden. Omwonenden klaagden bij de gemeente over overlast door de pakketpunten.

Met een pakketpunt aan huis kunnen mensen via bedrijven als Homerr en ViaTim wat bijverdienen door thuis pakketten voor anderen aan te nemen. Mensen in de buurt kunnen deze vervolgens op vaste tijdstippen op komen halen. Etten-Leur is voor zover bekend de eerste Nederlandse gemeente die pakketpunten aan huis in de ban doet.

Bij een van de pakketpunten in Etten-Leur worden dagelijks zo'n zeventig pakketten afgehaald, schrijft Omroep Brabant. Omwonenden hadden last van de grote hoeveelheid bestelbusjes en bezoekers. Ze deden in mei al hun beklag bij de gemeente.

Pakketkasten

In plaats van de afhaalpunten aan huis, komen er pakketkasten op vijf plekken verspreid over de gemeente. Een pakketpunt aan huis was al niet in overeenstemming met het bestemmingsplan van de gemeente, maar daar werd nooit op gehandhaafd, schrijft de omroep.

Gemeenteraadslid Clasien de Regt vindt het "ergens dubbel" dat de pakketpunten aan huis verdwijnen. "De mensen die zo'n punt hebben, doen het niet echt voor het geld. Er zit ook een sociaal aspect aan. Dat verdwijnt nu helaas ook."

Advertentie via Ster.nl