Jasper Rekers trekt zich terug als BBB-kandidaat
NOS NieuwsAangepast

Kandidaat BBB trekt zich terug om anonieme nazi-tweets

Kandidaat-Kamerlid Jasper Rekers van BBB trekt zich terug. Nadat persbureau ANP hem had geconfronteerd met eerdere tweets en ook de partij had ingelicht, heeft hij besloten geen Kamerzetel in te nemen als hij wordt gekozen. Hij kan niet meer van de kandidatenlijst worden gehaald, want die staat al vast.

Rekers maakte tijdens de coronacrisis vanaf een anoniem Twitteraccount politici uit voor "kindermishandelaar", "pharmahoer" en "van nicht tot nazibitch". Hij vroeg zich af of of minister De Jonge een "enkeltje Neurenberg" had geboekt en noemde premier Rutte "NSB'er".

BBB neemt nadrukkelijk afstand

BBB is geschrokken van de tweets en neemt er nadrukkelijk afstand van: "Van Jasper begrijpen wij dat dit een donkere periode in zijn leven was. (..). Wat voor ons ook zwaar weegt, is dat Jasper ons niet over deze tweets heeft geïnformeerd." BBB noemt het besluit van Rekers om zijn eventuele zetel niet in te nemen onvermijdelijk. Volgens de partij heeft hij zijn excuses aangeboden aan de fractie en de partij.

Rekers, die een bedrijfsadviesbureau heeft en ook docent is in het hoger beroepsonderwijs, staat op de dertiende plaats op de kandidatenlijst van BBB.

Docent

Rekers is parttime werkzaam als docent op Hogeschool Saxion, meldt RTV Oost. Een woordvoerder van de onderwijsinstelling zegt enorm te zijn geschrokken van de uitlatingen. "Een docent heeft een voorbeeldfunctie en wij voelen ons verantwoordelijk naar de studenten."

Of hij kan aanblijven als docent is nog niet duidelijk. "Er is contact met hem geweest en binnenkort volgt een gesprek met zijn leidinggevende", aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl