Frimpong juicht na zijn openingstreffer

Oranje-debutant Frimpong helpt Leverkusen aan koppositie met goal en assist

Jeremie Frimpong heeft zijn club Bayer Leverkusen geholpen aan een 2-1 uitzege op Wolfsburg. Door die overwinning is Leverkusen nu koploper van de Bundesliga.

Afgelopen week nog ontving Frimpong een haasje omdat hij zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, deze zaterdag was hij er als de kippen bij om tegen Wolfsburg de 0-1 aan te tekenen tegen Wolfsburg.

Al na dertien minuten scoorde de Nederlandse wingback, die zich daarmee kroonde tot de speler die over de afgelopen twee seizoenen de meeste treffers maakte voor de club. Hij staat nu op 11 doelpunten in dit en vorig seizoen samen.

Na die treffer kwam Wolfsburg op 1-1, maar door een treffer van Alejandro Grimaldo wist Bayer de overwinning binnen te slepen. Frimpong was ditmaal verantwoordelijk voor de assist.

Simons wint met Leipzig

Leipzig won, met Xavi Simons in de basis, van Darmstadt met 3-1. Loïs Openda was de grote man bij Leipzig met twee treffers.

Rondom de 3-1 een kwartier voor tijd ontstond er commotie. Een lange VAR-interventie leverde de conclusie op dat Openda een geldige treffer maakte.

Aanhangers van Darmstadt vonden dat er in aanloop naar de treffer hands werd gemaakt. Enkelen van hen sprongen over de boarding om hun onvrede te uiten. Maar tot het veld geraakten ze niet.

Harry Kane viert zijn doelpunt

Bayern München had weinig moeite Mainz, de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de ploeg waarbij Matthijs de Ligt een basisplaats had. Kingsley Coman en Harry Kane zorgden dat de ploeg uit Beieren snel op rozen zat, maar nog voor rust deed Anthony Caci wat terug namens Mainz.

In de tweede helft maakte Leon Goretzka aan alle illusies van de thuisploeg een einde door de 3-1 te maken. Door de overwinning staat Bayern derde, op twee punten van koploper Leverkusen.

Danilho Doekhi raakte met zijn Union Berlin verder in de problemen. De verdediger verloor met de Berlijnse club thuis met 3-0 van Stuttgart. Union heeft pas 6 punten na acht wedstrijden en staat net boven de streep. Basisspeler Wout Weghorst verloor in eigen huis met Hoffenheim van Eintracht Frankfurt (1-3).