De chalet na de explosie
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Explosie in vakantiehuisje met twee gewonden was ongeluk

Een ongeluk met het gasfornuis is waarschijnlijk de oorzaak van een explosie in een vakantiehuisje in het Gelderse Voorthuizen. Dat zegt de eigenaar van de camping tegen Omroep Gelderland. Twee mensen raakten zwaargewond.

Het huisje op camping De Heidekamp werd gisteravond compleet verwoest. Zowel de wanden als het dak zijn naar beneden gekomen.

Op het moment van de explosie waren volgens buurtbewoners twee mensen en een hond aanwezig in het huisje. Het zou gaan om een moeder en dochter. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft gisteravond de gastoevoer op de camping uit voorzorg afgesloten.

Een hond die na de explosie vermist zou zijn, is volgens Omroep Gelderland vandaag levend onder het puin vandaan gehaald. Het dier verbleef in de woning toen het instortte. Er werd nog naar de hond gezocht, maar die werd tot vandaag niet gevonden. Volgens de Honden Zoekgroep Gelderse Vallei, die meehielp met de zoektocht, is de hond naar de dierenarts gebracht.

Gasophoping

Vakantieparkeigenaar Jan Bos noemt de explosie heftig. "Zo'n klap heb ik nog nooit meegemaakt. De bezoekers hier zijn enorm geschrokken. Zeker de mensen in het huisje ernaast. Zij hebben de ontploffing van dichtbij meegemaakt. Wat een nachtmerrie."

De brandweer sluit niet uit dat het inderdaad misging bij het fornuis. "Ter plaatse was het moeilijk om een oorzaak aan te wijzen", legt een woordvoerder uit.

"Er was instortingsgevaar. Alles stond schots en scheef. De muren stonden uit het lood. Dan is het lastig onderzoek doen. Het lijkt op een gasophoping binnenin het huisje. Maar het is niet duidelijk of dat dan komt door een lekkage in een leiding of door een gaspit die openstond."

De politie laat weten dat de eerste bevindingen wijzen op een ongeval. De forensische dienst van de politie doet verder onderzoek.

Advertentie via Ster.nl