NOS Sport

Ricciardo wil racen alsof hij nog geen contract heeft: 'Er is altijd iets te bewijzen'

Ricciardo gretig bij terugkeer: 'Wil bewijzen dat je met deze auto kunt scoren'

Daniel Ricciardo de linkerhand schudden is geen probleem, maar het liefst niet te hard. Dit weekeinde keert de Australiër in de Verenigde Staten, in Austin, terug in de Formule 1 nadat hij in Zandvoort een breuk in zijn hand had opgelopen.

"Het herstel viel wat tegen omdat de breuk veel gecompliceerder was dan we aanvankelijk dachten. Daarom duurde het langer en was het voor mij allemaal ook wat pijnlijker."

Inmiddels voelt hij zich weer "honderd procent", maar enthousiast handen schudden blijft hij toch gewoon met rechts doen, voor de zekerheid.

Augustus 2023: Ricciardo loopt een breuk in zijn arm op bij een crash op Zandvoort

Vijf grands prix moest Ricciardo missen in een toch al vreemd seizoen. Hij begon het jaar als testcoureur, nam in juli het stoeltje van Nyck de Vries over, maar viel dus na twee races alweer geblesseerd uit.

Terwijl de Australiër herstelde, maakte zijn renstal AlphaTauri bekend dat Ricciardo ook volgend jaar F1-coureur voor het team is. Maar dat is voor Ricciardo geen reden dit jaar rustig af te sluiten.

"Ik wil rijden alsof ik nog geen contract heb. De komende vijf races zijn er niet alleen om plezier te hebben, al probeer ik dat ook wel, maar ik wil er vooral alles uithalen. Dan kunnen we er aan het begin van volgend jaar meteen staan."

Mogelijk ligt er nog een betere auto in het verschiet voor Ricciardo dan de AlphaTauri. Sergio Pérez, teamgenoot van Max Verstappen bij zusterteam Red Bull Racing, blijft maar kwakkelen. Pérez wist sinds de zomerstop nog maar één keer het podium te halen, terwijl Verstappen in de Red Bull record na record breekt.

Hoe langer de prestaties van de Mexicaan tegenvallen, hoe vaker de vraag gesteld wordt: is Pérez volgend jaar nog wel teamgenoot van Verstappen?

'Blijf gefocust op wat ík moet doen'

Ricciardo zou hem kunnen vervangen als de Mexicaan opzij wordt geschoven of zelf eieren voor zijn geld kiest. Maar hij wil er weinig over kwijt.

"Ik blijf gefocust op wat ík moet doen. Met nog maar twee races achter de rug moet ik me richten op mijn prestaties op de baan. Vanwege de manier waarop dit jaar is verlopen, voelt volgend jaar nog heel ver weg."

Maar Ricciardo weet: "Er is altijd iets te bewijzen in deze sport."

Het jaar goed afsluiten bij AlphaTauri kan voor hem veel betekenen voor 2024. "Het is voor het team geen makkelijk jaar geweest, het was moeilijk om punten te halen. Ik wil graag scoren en laten zien dat het mogelijk is met deze auto."

GP van de Verenigde Staten bij de NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl