NOS Sport

Van de Zandschulp verliest van Tsitsipas in Antwerpen: weer geen tweede zege op rij

Botic van de Zandschulp is in de achtste finales van het ATP-toernooi van Antwerpen uitgeschakeld door Stefanos Tsitsipas. Tegen de nummer zeven van de wereld ging Van de Zandschulp (ATP-67) in twee sets onderuit: 5-7, 3-6.

Van de Zandschulp niet opgewassen tegen Tsitsipas in achtse finales in Antwerpen

Van de Zandschulp is bezig aan een moeizaam seizoen met veel blessureleed. Waar hij vorig jaar aan het einde van de zomer op de 22ste plek van de wereldranglijst stond, kelderde de 28-jarige Nederlander dit seizoen naar de 67ste plaats.

Sinds het toernooi van München in april, waar hij in de finale vier matchpoints weggaf en naast zijn eerste ATP-titel greep, is het hem niet meer gelukt om twee overwinningen achter elkaar te boeken op een individueel toernooi.

Winst in eerste ronde

In de laatste weken van het tennisjaar hoopt Van de Zandschulp toch met een positieve noot af te sluiten. Woendag leek hij in Antwerpen op de goede weg, want hij won in drie sets van Dominic Stricker. Vorig jaar verloor Van de Zandschulp in de eerste ronde in Antwerpen nog van de Zwitserse nummer 90 van de wereld.

Maar de Griekse finalist van de Australian Open was in de achtste finales een maatje te groot voor de Nederlander.

Stefanos Tsitsipas serveert

Van de Zandschulp begon nog wel voortvarend, want nadat hij in zijn eerste servicegame drie breekpunten had weggewerkt, had hij in de daaropvolgende game al zijn eerste break te pakken. Tsitsipas, die wat slordig begon, kwam echter steeds meer in zijn spel en trok uiteindelijk de eerste set overtuigend naar zich toe door vier games op rij te winnen.

In de tweede set had Van de Zandschulp veel moeite met het behouden van zijn service. Tsitsipas forceerde in de vierde game een break, kwam op 3-1 en klaarde de klus vervolgens snel.

In de kwartfinales neemt de als eerste geplaatste Tsitsipas het vrijdag op tegen Dominic Thiem of Yannick Hanfmann.

Eerder op de dag vloog de als tweede geplaatste Jan-Lennard Struff eruit in Antwerpen. De Fransman Hugo Gaston was in drie sets te sterk voor de Duitser. Dat maakt de kans groter dat Tsitsipas voor het eerst sinds begin augustus weer een toernooi wint. De Griek slaagde er op de vijf daaropvolgende toernooien niet meer in de kwartfinales te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl