NOS NieuwsAangepast

President Obama gaat zelf twitteren

De Amerikaanse president Barack Obama gaat zelf twitteren. Hij is een van de populairste twitteraars ter wereld, maar liet de boodschappen tot nu toe over aan zijn medewerkers. In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen belooft hij zelf regelmatig te gaan tweeten.

Vier jaar geleden wist Obama als geen andere kandidaat het publiek betrokken te krijgen bij zijn campagne, mede door handig gebruik te maken van sociale media als Twitter en YouTube. Dat liet hij echter over aan zijn campagneteam.

Miljoenen volgers

Eenmaal in het Witte Huis had hij al helemaal geen tijd om berichtjes van 140 tekens te tikken. Hoewel hij bijna 9 miljoen volgers had (de meeste na zangers Lady Gaga en Justin Bieber), waren de boodschappen vooral obligate mededelingen over zijn agenda.

Vandaag introduceerde Obama echter zijn 'vernieuwde' twitterfeed. "Tweets van de president zullen ondertekend worden met de initialen BO."

Obama liet weten updates te geven van de campagne, feedback te accepteren en tips te zullen geven om mee te helpen met zijn campagne. Overigens zijn er vooralsnog geen persoonlijke tweets van de president geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl