NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Westerse media over de oorlog, scheepswrakken en schildersmodel

Sinds het begin van die strijd horen we veel verhalen over Israëlische slachtoffers. Maar hoe zit het met de Palestijnen? Acteur en dichter Ramsey Nasr betoogde bij het tv-programma Khalid en Sophie dat Palestijnse slachtoffers amper een gezicht krijgen. Journalist en politicoloog Radi Suudi onderstreepte de boodschap van Nasr. Aan Coen Verbraak legde hij uit hoe verschillend Westerse media omgaan met de verhalen uit Gaza.

Een nieuw smeerseltje moet scheepswrakken beschermen tegen diefstal. Een team van Nederlandse en Engelse Maritiem archeologen kwam met het idee om objecten in die wrakken in te smeren met forensische markering. Maritiem archeoloog Martijn Manders was erbij toen ze dit voor het eerst deden bij de Klein Hollandia.

Schilder Jan Sluyter maakte aan het begin van de vorige eeuw maar liefst twaalf schilderijen van haar, ook was ze de beste vrienden met schilder Piet Mondriaan. Tonia Stieltjes. Tot nu toe was er maar weinig over haar bekend. Maar de tentoonstelling 'Tonia: model en activiste' in het Singer Museum moet daar verandering in brengen. Historicus Esther Schreuder schreef een boek over Stieltjes en is gastcurator van de tentoonstelling.

Vrijdag werd bekend dat schrijver Wessel te Gussinklo is overleden. Op 4 augustus 2015 sprak Coen Verbraak in het Oog met schrijver PF Thomése over Te Gussinklo in onze serie Writers' Writers.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl