Roord in de wedstrijd tegen Bristol City

Roord scoort twee keer voor City, assist Mead bij rentree na elf maanden

Jill Roord heeft twee keer gescoord voor Manchester City in de competitiewedstrijd tegen Bristol City. De international van Oranje maakte in haar eerste drie duels voor haar nieuwe club drie goals.

Door een 5-0 zege op Bristol City staat City nu bovenaan in de Women Super League, zoals de Engelse competitie heet. De Citizens doen dit jaar een gooi naar hun eerste landstitel sinds 2016.

Roord zette haar ploeg na negen minuten op voorsprong. Uit de kluts werkte ze tussen twee verdedigers binnen. Op slag van rust maakte ze ook de 4-0. Alle City-doelpunten werden met het hoofd gemaakt, een unicum in de Women Super League.

Mead weer terug

Na liefst elf maanden van blessureleed maakte Arsenal-speelster Beth Mead haar rentree. De Engelse vedette viel tegen Aston Villa vijf minuten voor tijd in en was meteen belangrijk.

Arsenal poetste een 1-0 achterstand weg en bij de winnende goal verzorgde Mead de assist. Victoria Pelova bereidde de 1-1 voor.

Bij Aston Villa stond Daphne van Domselaar in de basis. De keepster van het Nederlands elftal kwam deze zomer over van FC Twente.