Een politiebusje voor de ingang van de Universiteit Leiden
NOS Nieuws

Haagse locatie Universiteit Leiden dicht vanwege 'verhoogd veiligheidsrisico'

Het Wijnhavengebouw van de Universiteit Leiden in Den Haag is gesloten in verband met "een verhoogd veiligheidsrisico". Details over wat het risico inhoudt, zijn niet bekendgemaakt. De politie is zichtbaar aanwezig bij het gebouw en laat weten dat er niemand is aangehouden in verband met het veiligheidsrisico.

Een woordvoerder van de universiteit zegt dat medewerkers en studenten van de universiteit is verzocht om niet naar het Wijnhavengebouw te komen. Andere gebouwen van de universiteit zijn open, maar daar worden wel de studentenkaarten gecontroleerd.

Wanneer het Wijnhavengebouw weer open gaat, valt nog niet te zeggen. Het pand van de universiteit in het centrum van Den Haag is normaal gesproken zeven dagen per week open. Er studeren zo'n 3500 studenten.

De universiteit verwacht in de loop van de dag met meer informatie te kunnen komen over de mogelijke heropening. Volgens de politie is de sluiting "een eigen inschatting van de universiteit", en is het pand niet gesloten op advies van de gemeente of de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl