Henk de Jong keert na zijn ingrijpende operatie terug als hoofdtrainer van Cambuur.
NOS Voetbalโ€ข

Henk de Jong keert na succesvolle operatie terug als hoofdtrainer Cambuur

Henk de Jong keert terug als hoofdtrainer van SC Cambuur. De 59-jarige oefenmeester is de opvolger van de maandag ontslagen Sjors Ultee.

De populaire De Jong stopte vorig seizoen in Leeuwarden vanwege een cyste in zijn hoofd. In maart werd hij succesvol geopereerd en is inmiddels voldoende hersteld om weer voor de groep te staan.

De Jong was de laatste tijd al weer werkzaam bij Cambuur als jeugdtrainer en ambassadeur.

Na het vertrek van De Jong probeerde de 36-jarige Ultee vergeefs Cambuur in de eredivisie te houden. In de eerste divisie staan de Leeuwarders na negen speelronden slechts elfde, negen punten achter koploper Roda JC.

Rond de kerst van 2022 sprak verslaggever Jan-Vincent van Zuiden uitgebreid met Henk de Jong, die op dat moment nog geopereerd moest worden:

December 2022: Henk de Jong had 'niet meer de power om Henk de Jong te zijn'

Dat de club bij De Jong zou uitkomen als de resultaten onder Ultee zouden tegenvallen, was voor veel volgers een logische keuze.

Voor De Jong was dat lang niet zeker. Zo zei hij deze zomer bij Omrop Fryslan: "Ik wil niet op Ultee zijn plek zitten of solliciteren, of wat dan ook. Ultee is trainer van Cambuur en heeft gewoon een contract. Ik was ziek en zou nooit terugkomen".

De Jong wil Cambuur helpen, maar: 'Wil niet op plek van Ultee gaan solliciteren'

"Laat 100 procent duidelijk zijn dat ik altijd wil samenwerken, maar ik snap Ultee volledig als hij mij als een bedreiging ziet. Dan ga ik gewoon andere dingen doen. Ik wil niet op andermans plek zitten."

Vierde periode als hoofdtrainer Cambuur

De Jong was succesvol als trainer in het amateurvoetbal en werkte in het verleden onder meer bij sc Heerenveen en FC Groningen als assistent van Foppe de Haan en Ron Jans.

In 2013 was hij voor het eerst interim-trainer in Leeuwarden. Van 2014 tot 2016 stond hij 66 duels aan het hoofd van Cambuur. In 2019 keerde hij na een periode bij De Graafschap terug in Leeuwarden.

Nu begint hij dus aan zijn vierde periode als hoofdcoach van Cambuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl