Bols en Nolet willen zich toeleggen op internationale cocktailmarkt
NOS Nieuws

Jenevermaker Nolet wil Bols overnemen

Sterkedrankenproducent Nolet wil branchegenoot Lucas Bols overnemen voor bijna 270 miljoen euro. Dat melden de bedrijven in een gezamenlijke verklaring. De deal moet in de eerste helft van volgend jaar zijn afgerond.

Het Amsterdamse bedrijf Bols maakt jenever sinds 1575 en ging in 2015 nog zelfstandig naar de beurs. Het bedrijf heeft, naast jenever, ook wodka, mixdranken en likeuren in het assortiment. Bekende merken zijn Pisang Ambon, Coebergh en Bokma. Nolet, in 1691 opgericht in Schiedam, is vooral bekend van jenevermerk Ketel 1, maar draait een belangrijk deel van de omzet met Ketel One-wodka.

Met Bols wil Nolet zich meer toeleggen op alcoholhoudende dranken voor cocktails. Dat is volgens de bedrijven wereldwijd een groeiende markt. "Jenever is Nederlands erfgoed", zegt Bols-topman Van Doorne. "Maar we kunnen samen Nederlands kampioen worden in de internationale cocktailmarkt."

De topmannen van Bols en Nolet proosten op de aanstaande overname

Bols is nu nog een beursgenoteerd bedrijf. Nolet, dat al bijna 30 procent van de Bols-aandelen in handen had, wil de rest van de aandelen kopen voor 18 euro per aandeel. Als de aandeelhouders inderdaad verkopen aan Nolet, verdwijnt het bedrijf van de beurs.

De eeuwenoude Amsterdamse jeneverdistilleerder vindt de overname niet pijnlijk. Bols benadrukt dat de merknaam blijft bestaan en de werknemers kunnen blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl