Ronald Koeman
NOS Voetbal

Nog meer kopzorgen Koeman: Berghuis en Koopmeiners haken af

Steven Berghuis en Teun Koopmeiners doen niet mee tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (vrijdag) en Griekenland (volgende week dinsdag).

Berghuis is geblesseerd en miste zondag al de competitiewedstrijd van Ajax tegen AZ. Koopmeiners kwam nog wel naar Zeist voor onderzoek, maar de middenvelder van Atalanta moest uiteindelijk ook afhaken.

Bondscoach Ronald Koeman heeft Ian Maatsen aan de selectie toegevoegd. De linksback van Chelsea zat deze interlandperiode aanvankelijk bij Jong Oranje, maar kan nu dus zijn debuut gaan maken in het Nederlands elftal.

De 21-jarige Maatsen behoort dit seizoen steevast tot de wedstrijdselectie van Chelsea, maar moet in de wedstrijden die ertoe doen genoegen nemen met korte invalbeurten. Alleen in twee duels in de League Cup, het tweede Engelse bekertoernooi, had hij een basisplaats.

Uitpuilende ziekenboeg

Met het wegvallen van Berghuis en misschien Koopmeiners loopt de ziekenboeg bij Oranje nog verder vol. Frenkie de Jong haakte af met een blessure, waarna Noa Lang en Mark Flekken volgden. In hun plaats werden Calvin Stengs en Andries Noppert opgeroepen.

Bondscoach Ronald Koeman ging tijdens de persconferentie ook in op de vele afvallers:

Koeman wil resultaat halen tegen Frankrijk: 'Maar Griekenland is nog belangrijker'

Ook Memphis Depay, Jurriën Timber, Sven Botman, Matthijs de Ligt en Cody Gakpo ontbreken door blessures. Wout Weghorst was vorige week niet fit genoeg om met Hoffenheim mee te doen tegen Borussia Dortmund, maar is op tijd hersteld voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

In Studio Voetbal discussieerden de analisten over de keeperskeuze en het passeren van Jordy Clasie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl