Arsenal wint door ongelukkige actie Aké van City, ook puntenverlies Liverpool

Arsenal heeft in de slotfase de Premier League-topper van Manchester City gewonnen: 1-0. Oranje-international Nathan Aké speelde een ongelukkige rol bij het doelpunt dat in de 86ste minuut werd gemaakt.

Hij veranderde een schot van Gabriel Martinelli met zijn hoofd van richting, waardoor de bal in het net verdween. De Braziliaanse invaller kreeg de treffer wel op zijn naam.

Ook Van Dijk en Gravenberch ongelukkig

Ook bij Liverpool, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Brighton & Hove Albion, waren de Nederlanders onfortuinlijk. Aanvoerder Virgil van Dijk leidde met een te zachte pass de eerste tegengoal in. Simon Adingra scoorde. Invaller Ryan Gravenberch miste een grote kans.

Liverpool morste in de Premier League al voor de derde keer dit seizoen punten. De club staat vierde. Arsenal gaat met rivaal en stadgenoot Tottenham Hotspur aan de leiding.

Stand Premier League

Bij Brighton, de eerstvolgende tegenstander van Ajax in Europa, stonden Bart Verbruggen en Joël Veltman in de basis en was Jan Paul van Hecke invaller.

Liverpool sloeg vlak voor rust twee keer toe. Mohamed Salah scoorde eerst na balverlies van Lewis Dunk en benutte kort daarna een strafschop, die was gegeven omdat Pascal Gross na een slordige pass van Brighton-doelman Verbruggen moest ingrijpen bij een actie van Dominik Szoboszlai

Brighton, dat voor rust grotendeels de overhand had, had het in de tweede helft lastig, maar kwam toch op gelijke hoogte via Dunk, die na een vrije trap kon scoren. Even daarvoor had Gravenberch van dichtbij de lat geraakt.

Mohamed Salah scoort

De wedstrijd tussen Arsenal en City was beduidend minder spectaculair. Er werden in totaal maar drie schoten op doel gelost. Mateo Kovacic van City ontsnapte twee keer aan een rode kaart.

Aké deed de hele wedstrijd mee. Jurriën Timber was vanwege een zware knieblessure nog steeds afwezig bij Arsenal.