Hoge Syrische functionarissen bezoeken een slachtoffer van de droneaanval in het ziekenhuis
NOS Nieuws

Honderd doden bij droneaanval op militaire academie Syrië

Bij een droneaanval op een academie van het Syrische leger in de stad Homs zijn zeker honderd doden gevallen. De aanval kwam enkele minuten nadat de Syrische minister van Defensie een beëdigingsceremonie in het complex had verlaten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen bij de Syrische overheid.

Onder de doden zijn zowel burgers als militairen, maakte het Syrische ministerie van Defensie bekend. Het ministerie beschuldigt "terreurgroepen" van de aanval. Tot nu toe heeft niemand de verantwoordelijkheid opgeëist.

Na de beëdiging waren de aanwezigen naar een binnenplaats gegaan, waar de explosieven afgingen. "We weten niet waar het vandaan kwam", zegt een getuige tegen Reuters. "Overal lagen lijken." Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn ruim 125 mensen gewond geraakt.

Beeld van na het bombardement op Idlib

De Syrische ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken kwamen na de aanval met verklaringen waarin ze zeiden hard terug te slaan. Regeringstroepen voerden vandaag zware bombardementen uit op Idlib, een bolwerk van de Syrische oppositie.

Het conflict in Syrië begon in 2011 met protesten tegen president Assad die uitmondden in een jarenlange oorlog waarbij honderdduizenden doden zijn gevallen en miljoenen zijn gevlucht.

Het leger van Assad heeft het grootste deel van Syrië heroverd, maar een deel in het noorden, grenzend aan Turkije, is nog steeds in handen van gewapende oppositiegroepen, waaronder jihadistische strijders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl