NOS Voetbal

Bosz ontevreden ondanks late ontsnapping tegen Sevilla: 'Was stil in de kleedkamer'

Bosz: 'Het was net stil in de kleedkamer'

Als Peter Bosz uitlegt hoe hij PSV tegen Sevilla vond spelen, wijst hij eerst de lucht in en daarna naar beneden. Soms was zijn ploeg héél goed en een paar keer zakten de Eindhovenaren verdedigend door het ijs.

Het leverde één belangrijk punt op. Maar met het 2-2 gelijkspel kon Bosz niet tevreden zijn, want met een zege was het perspectief op het bereiken van de knock-outfase van de Champions League een stuk beter geweest.

"Het was net stil in de kleedkamer", zei Bosz. "En dat terwijl we in extremis nog de gelijkmaker maakten. Dat zegt wel wat. Het voelt ook voor mij niet als een gewonnen punt. We wilden hier winnen, dat hadden we vooraf ook onderling uitgesproken."

Wegperen

Het meest frustrerende moment van de avond was voor PSV de tweede goal van Sevilla, gemaakt door Youssef En-Nesyri. PSV maakte een kwartier voor tijd via een penalty van Luuk de Jong gelijk, maar kreeg daarna direct vanaf de aftrap de 1-2 tegen.

"Dat is een stokpaardje van me", zei Bosz. "Het komt heel vaak voor dat teams een doelpunt tegen krijgen als ze er zelf net een gemaakt hebben. Maar die les hadden we als team nog niet getrokken."

PSV staat nu laatste in de poule

Toch kwam PSV weer langszij. Gezien het enorme aantal doelpogingen van de Eindhovenaren (26) was dat ook verdiend. Maar Bosz beseft dat het nog beter moet, wil PSV de pittige poule met verder Arsenal en Lens overleven.

"We moeten beter weten wanneer we wel en niet moeten voetballen. Soms moet die bal gewoon weggepeerd worden. Bij Sevilla zag je hoe Sergio Ramos dat doet, die weet precies wanneer je wat wel of niet kan doen. Dat is een geweldige verdediger."

Ramalho in bescherming

Bosz nam verdediger André Ramalho in bescherming. De Braziliaan maakte een ongelukkige indruk en stond met fouten aan de basis van kansen van de Spanjaarden. "André is een geweldige verdediger die af en toe van dit soort momenten heeft. Hij wordt daar, zeker in Nederland, zijn hele leven op afgerekend. Ik ken dat wel, dat iets je op die manier wordt opgespeld. Ik heb de naam naïef te zijn in de manier van spelen. Hoe Ramalho vandaag speelde, is een constatering. Maar het is ook wel typisch Nederlands."

Lang baalt

Noa Lang was de gevaarlijkste man aan PSV-zijde en werd verkozen tot Man of the Match. Toch baalde Lang na de wedstrijd flink. "Ik ben wel een beetje geïrriteerd dat we niet hebben gewonnen, als ik eerlijk ben. Het gaat om de details en om de punten."

Lang op persconferentie: 'Beetje geïrriteerd dat we niet gewonnen hebben'

Lang creëerde een handvol kansen tegen Sevilla. De ervaren rechtsback Jesus Navas kreeg nooit vat op hem. "Het is leuk dat ik goed dribbelde en dat ik Man of the Match ben, maar ik heb geen goal of assist achter mijn naam staan vanavond. Dan moet het dus beter."

Over het feit dat PSV zich tot tweemaal toe terug knokte was Lang meer te spreken. "Als team mogen we daar trots op zijn. Het is knap dat we als jonge ploeg veerkracht toonden tegen een hele ervaren ploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl