Brandweermensen aan het werk bij wrak van de bus
NOS NieuwsAangepast

Toeristenbus stort bij Venetië van viaduct, zeker 21 doden

Bij een ongeluk met een bus bij Venetië zijn zeker 21 doden gevallen, onder wie twee kinderen. Dat meldt de burgemeester van de Italiaanse stad. Volgens persbureau ANSA zijn er zeker vijftien mensen gewond geraakt. Vijf van hen zijn er zeer ernstig aan toe.

De volle bus vervoerde toeristen die een in Venetië waren geweest en onderweg waren naar hun camping in Marghera. De bus zou door de vangrail van een viaduct zijn geschoten, waarna hij minstens tien meter naar beneden viel. De bus kwam terecht op elektriciteitslijnen en vloog in brand. Burgemeester Brugnaro spreekt van een "apocalyptisch tafereel". Waarschijnlijk is de bus zo snel in brand gevlogen doordat hij op methaan reed.

Het ongeluk gebeurde op de weg bij Mestre, aan de noordkant van Venetië, toen de bus een oprit naar de snelweg op reed. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, mogelijk is de chauffeur onwel geworden. Ook hij is een van de overledenen. "De bus was compleet samengedrukt. De brandweer had veel moeite om de lichamen er uit te krijgen", zei Brugnaro vannacht.

Dit zijn de eerste beelden van het ongeluk:

Tientallen doden en gewonden bij busongeluk in Venetië

In de bus zaten onder andere Oekraïners, Duitsers en Franse burgers. Het scenario voor noodsituaties is in werking gesteld, wat onder meer inhoudt dat de capaciteit in de ziekenhuizen is opgeschaald. Premier Meloni heeft in een reactie haar medeleven betuigd met de slachtoffers en de nabestaanden, mede namens de regering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl