Mario Andretti
NOS Sport

Komst van Andretti als elfde Formule 1-team belangrijke stap dichterbij

De toetreding van Andretti tot de Formule 1 is een belangrijke stap dichterbij. De FIA, die verantwoordelijk is voor de sportieve kant van de koningsklasse van de autosport, heeft maandag groen licht gegeven voor de komst van de Amerikaanse renstal.

Er moet nog één belangrijke horde genomen worden voordat de toetreding officieel is. De FOM, die de commerciële belangen van de Formule 1 behartigt, moet zijn goedkeuring namelijk nog gaan geven.

De verwachting is dat die stap ingewikkelder zal zijn. De huidige Formule 1-teams zullen moeten instemmen met de komst van Andretti. Een extra team kan ervoor zorgen dat de huidige teams minder prijzengeld gaan incasseren.

Cadillac

Drie andere inzendingen werden vandaag door de FIA afgekeurd. Als Andretti daadwerkelijk bij de Formule 1 komt, wordt het de elfde renstal.

Mario en Michael Andretti op het circuit in Texas

Het bedrijf van voormalig Formule 1-coureur Michael Andretti (de zoon van oud-F1-wereldkampioen Mario Andretti, te zien op de foto hierboven) wordt gesteund door het Amerikaanse bedrijf General Motors, dat onder meer eigenaar is van automerk Cadillac. Vermoedelijk zal het team Andretti-Cadillac gaan heten.

Het is de bedoeling dat het team vanaf 2026 in de Formule 1 gaat rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl