NOS Voetbal

Na zeperd tegen Arsenal waakt Bosz voor Sevilla: 'Ervaren en veelzijdige ploeg'

Na 'koude douche' tegen Arsenal wil PSV duel met Sevilla 'met warme douche afsluiten'

PSV kwam er tegen Arsenal achter dat leuk meevoetballen niet genoeg is om succes te boeken in de Champions League. En daarom vindt trainer Peter Bosz dat het morgen in eigen huis tegen Sevilla in alle facetten beter moet zijn.

Of Jerdy Schouten daarin een rol kan gaan spelen, is nog onzeker. De middenvelder, die bij PSV vaak achterin opgesteld staat, miste dit weekend het thuisduel met Go Ahead Eagles door een blessure. "Hij gaat straks meetrainen en dan moet blijken of hij fit genoeg is voor morgen", zei Bosz erover. Ook achter de naam van Sergiño Dest staat een vraagteken.

Veelzijdig Sevilla

Bosz erkende na de wedstrijd in het Emirates Stadium dat Arsenal twee weken geleden simpelweg te goed was voor zijn PSV. Met Sevilla zal PSV zich wel moeten kunnen meten, als het de groepsfase wil overleven.

Wat moet PSV anders doen dan in dat met 4-0 verloren duel in Londen? "Het moet in alle geledingen beter. We waren tegen Arsenal aan de bal goed, maar we creëerden wel te weinig kansen. En verdedigend moet het sowieso beter."

Bosz zag Sevilla afgelopen vrijdag spelen tegen FC Barcelona. De Andalusiërs verloren met 1-0, maar maakten toch indruk op de PSV-coach. "Ze durfden te voetballen. Sevilla zette Barça soms hoog onder druk en deed meer dan alleen maar tegenhouden."

Met Sergio Ramos, Jesus Návas en Ivan Rakitic lopen er bij Sevilla aardig wat doorgewinterde spelers rond. "Ze hebben een ervaren ploeg", aldus Bosz. "En net als bijna alle Spaanse ploegen kunnen ze voetballen, dus het druk zetten moet echt goed gebeuren. Ze hebben ook nog eens snelheid voorin: het is een veelzijdig elftal."

Geen revanchegevoelens

Ook vorig seizoen speelde PSV tegen Sevilla. Toen schakelden de Spanjaarden PSV uit in de Europa League. De terugwedstrijd in Eindhoven werd toen ontsierd door een fan die het veld bestormde en de keeper van Sevilla aanviel.

Bosz weet dat het tegen Sevilla beter moet dan tegen Arsenal: 'In alle geledingen'

Spits Luuk de Jong, die zelf twee jaar bij Sevilla speelde, heeft niet het gevoel dat PSV iets heeft recht te zetten. "We willen vooral laten zien dat we het Champions League-niveau aankunnen. Dat leeft meer dan vorig jaar."

De Jong had rond de loting nog wel wat appcontact met zijn oud-teamgenoten. Hij weet als geen ander hoe goed Sevilla in Europees verband kan zijn. "Er komt bij hun dan wat speciaals los. Het leeft wel echt in die club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl