NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: familie Kessler maakte Shell en Tata groot

Na de de schietincidenten in Rotterdam vorige week bleek dat er al langer zorgen waren over de geestelijke gesteldheid van de verdachte geneeskunde-student. Psychiater Jan Swinkels heeft jarenlang studenten bij het AMC in Amsterdam begeleid.

Tata Steel en Shelle zijn mede dankzij de familie Kessler uitgegroeid tot enorme bedrijven. Dat blijkt uit het boek dat historicus Jeroen Koch schreef: De Kesslers, een familiegeschiedenis in olie en staal. Zo kwam hij erachter dat August Kessler de man was die het oppompen van aardolie opgang kreeg in Nederlands-Indië.

Drie jaar geleden overleed Berend, het zoontje van Nynke Sietsma, aan een agressieve vorm van kanker. Na zijn overlijden is ze gaan schrijven, om een tastbaar bewijs te hebben dat haar zoontje echt heeft bestaan. Het resulteerde in het boek B.

De film Sweet Dreams won maar liefst zes Gouden Kalveren, waaronder in de belangrijke categorieën Beste Film, Beste Regie en Beste Hoofdrol. Regisseur Ena Sendijarevic en actrice Renée Soutendijk reageerden op het gala op de gewonnen filmprijzen.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl