Auto rijdt speelplein kinderopvang op
In samenwerking met
Oost
NOS NieuwsAangepast

Auto rijdt speeltuin opvang Zwolle op, kind en bestuurder gewond

Een auto is vanochtend de speeltuin van een kinderopvang in Zwolle opgereden. Daarbij raakten een kind en de bestuurder van de auto gewond. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder onwel is geworden achter het stuur.

De auto reed vanaf een rotonde door de omheining rond opvang 't Werkel en kwam op het speelterrein tot stilstand:

Auto rijdt speeltuin opvang Zwolle op, kind en bestuurder gewond

Op het moment dat de auto het plein op reed, waren meerdere mensen aanwezig, schrijft RTV Oost. Een peuter is door de auto aangereden en raakte lichtgewond. "Daarbij wil ik wel aantekenen dat de gebeurtenis grote impact heeft op het kind en de ouders, maar ook op vriendjes en vriendinnetjes en de medewerkers van de kinderopvang. Voor hen is hulp ingeschakeld", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.

De leeftijd van zowel het kind als de bestuurder kan de veiligheidsregio niet vertellen. "Het vermoeden bestaat dat de bestuurder onwel is geworden. De auto heeft het gebouw van de opvang geschampt en kwam tot stilstand op een heuveltje. De bestuurder was nog wel in staat om zelf uit de auto te stappen."

Beide gewonden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Snel na het ongeluk rukten vier ambulances, meerdere brandweerauto's en twee traumahelikopters uit. De helikopters bleken uiteindelijk niet nodig.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie doet daar onderzoek naar. Ouders met kinderen op de opvang is gevraagd om die op te komen halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl