Lars Huijer
NOS Sport

Honkballers weinig enthousiast over bronzen EK-medaille: 'We hebben gefaald'

Werper van het Nederlands honkbalteam Lars Huijer is op zijn zachtst gezegd niet erg blij met de prestaties van Oranje op het afgelopen EK in Tsjechië. "Naar mijn mening hebben we gefaald, maar daar kun je een leermoment van maken."

De 24-voudig kampioen moest het deze editie doen met een bronzen medaille. In de halve finales stond Nederland met 6-1 voor tegen Spanje. Toch ging de wedstrijd met 6-7 verloren. Huijer in NOS Langs de Lijn: "Honkbal is een complexe sport. In de laatste drie innings gaven we zes punten weg, waardoor we de wedstrijd verloren. Dat kan een keer gebeuren, maar het gebeurde wel op het verkeerde moment."

Door de nederlaag restte zondag de troostfinale tegen Duitsland. Nederland won die wedstrijd na verlenging met 5-4. "We hebben gewonnen en de bronzen medaille gepakt. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben gedaan wat we moesten doen", stelt de pitcher met bar weinig enthousiasme vast.

Opladen voor de troostfinale bleek een lastige opgave. "De sfeer was vandaag minder. Laten we zeggen dat het pijn deed om deze wedstrijd te spelen."

Finaleplaats verwacht

Hoewel sommige topspelers niet mochten spelen vanwege verplichtingen bij hun Amerikaanse club, vond Huijer dat Nederland topfavoriet was. "Met het team dat we hadden, hadden we verwacht dat we in ieder geval de finale zouden halen en vanuit daar het Europees kampioenschap mee naar huis zouden nemen."

In de EK-finale won Spanje met 11-2 van Engeland. Op de vraag hoe het voelt dat Nederland in ieder geval van de kampioen verloren heeft, antwoordt Huijer: "Dat is fijn, maar het doet pijn omdat wij op papier eigenlijk een beter team waren. Wij hadden gewoon kampioen moeten worden en dat hebben we niet gedaan."

Bij de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs ontbreekt honkbal op het programma. Wel staan er volgens Huijer andere mooie evenementen op de planning om voor sportieve revanche te gaan. "De Haarlemse Honkbalweek is een van de mooiste toernooien die Nederland organiseert. En aan het einde van het jaar hebben we de Premier 12, eigenlijk ons WK. Daar gaan we strijden voor de eerste plek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl