Veiligheidsdiensten bij het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken na de aanslag
NOS NieuwsAangepast

Agenten gewond bij zelfmoordaanslag Ankara, PKK eist verantwoordelijkheid op

In de Turkse hoofdstad Ankara heeft een persoon zichzelf opgeblazen dicht bij het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarbij zijn twee agenten lichtgewond geraakt. Een andere aanvaller is door de Turkse politie doodgeschoten.

De PKK, die streeft naar meer autonomie en rechten voor Koerden binnen Turkije, heeft de aanslag opgeëist.

Nieuwszender NTV meldt dat er bij de tweede aanvaller explosieven zijn aangetroffen op zijn lichaam, die elders gecontroleerd tot ontploffing zijn gebracht.

Granaatwerper

Op beveiligingsbeelden is te zien dat het voertuig waarin de aanvallers zitten niet ver van de poort van het ministerie wordt stilgezet, waarop twee mannen uitstappen. Een van hen loopt daarop richting een hokje van een beveiliger, waarna een explosie te zien is. Het lijkt erop dat de man die bij de wagen achterblijft, met een granaatwerper heeft geschoten richting het hokje.

Op foto's die op sociale media worden gedeeld, lijkt ook een draagbare granaatwerper op de grond te liggen in de buurt van het voertuig.

Een beveiligingscamera heeft de explosie vastgelegd:

Hulpdiensten massaal aanwezig na explosie in Ankara

De explosie was rond 09.30 uur vanochtend. Het is vandaag druk in het regeringsdistrict, omdat er in het parlement een ceremonie is in verband met het einde van het zomerreces. Daarom waren er al extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Ook president Erdogan was bij de heropening van het parlement aanwezig.

Het Openbaar Ministerie in Ankara is een onderzoek begonnen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak meteen van een "terroristische aanslag". Turkije en de meeste westerse landen beschouwen de PKK als een terroristische groepering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl