NOS Nieuws

Tiener steekt leerlingen en leraren neer op middelbare school in Spanje

In Spanje heeft een tiener docenten en leerlingen neergestoken op een middelbare school. Veel details zijn nog niet bekend, maar lokale media melden dat de jongen drie leraren en twee leerlingen heeft aangevallen. De vermoedelijke dader zou 14 jaar oud zijn, maar dat is nog niet bevestigd.

De jongen zou rond 08.30 uur twee messen uit zijn tas hebben gehaald en om zich heen hebben gestoken op het Elena García Armada Instituut in Jerez de la Frontera, in het zuiden van Spanje. De middelbare school is ontruimd.

Een van de neergestoken leraren zou verwond zijn aan zijn gezicht, vermoedelijk aan zijn oog. Lokale media melden alleen dat de gewonden er verschillend aan toe zijn, maar over de ernst van hun verwondingen is nog veel onduidelijk. Bij de school staan meerdere ambulances.

De tiener is opgepakt door de politie en zal vandaag nog worden verhoord. Over zijn motief is niets bekend. Lokale media tekenen op dat hij bekend zou hebben gestaan als een lastige leerling. Hij zou vlak voor zijn daad tegen zijn slachtoffers hebben gezegd dat hij ze zou vermoorden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl