Een van de beelden van de explosie, veel gedeeld via sociale media
NOS Nieuws

Gewonden bij grote explosie in Oezbekistan

Bij een grote explosie nabij de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent zijn gewonden gevallen, zo meldt het ministerie van Noodsituaties in dat land. Geen van de gewonden is er ernstig aan toe, zeggen de autoriteiten. Om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend. Na de explosie brak brand uit, maar die is inmiddels onder controle.

De explosie vond in de vroege ochtend (lokale tijd) plaats in een loods bij het internationale vliegveld. Lokale media melden dat de schokgolf zo'n 30 kilometer verderop nog werd gevoeld.

Op beelden die via sociale media gedeeld worden is te zien hoe groot de explosie was:

Moment van gigantische explosie in hoofdstad Oezbekistan

De gewonden zijn mensen die in de buurt van de loods wonen, zeggen autoriteiten. Ze raakten onder meer gewond door rondvliegend glas.

Het ministerie van Noodsituaties zegt via Telegram dat de explosie vermoedelijk is ontstaan door een blikseminslag in een loods met opgeslagen goederen. Om wat voor goederen het gaat, is niet bekend.

De brand die ontstond na de explosie was rond 05.00 uur lokale tijd weer onder controle. Een speciaal veldlaboratorium is opgezet om te onderzoeken hoe de explosie kon ontstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl